кои сме ние

Център за социална визия e идейно пространство и платформа за обмен на опит, политики и действие, идващи от изкуството и насочени към общността. Създаден през 2021 г. от Виктория Драганова като spin-off на Swimming Pool, той събира около себе си куратори, артисти, изследователи, писатели, архитекти и дизайнери, водени от идеята, че изкуството може да активира хора, да ангажира общности и да вдъхновява положителна промяна.

Чрез нашите инициативи изследваме допирните точки между изкуство и общество, търсим възможности за диалог и рефлексия, грижа и свързаност. Чрез активна позиция в обществени дебати, в Център за социална визия освен това се стремим да допринесем за повече инициативност и мрежовост, където изкуството е активен участник в договарянето на света, в който живеем. 

Как може да ви бъдем полезни

Ако сте организация, посветена на социални каузи, активизъм, опазване на околната среда и по-общо на граждански каузи, и смятате, че изкуството може да ви бъде партньор в постигането на вашите цели, ще се радваме да работим заедно. Ние можем да ви помогнем да откриете подходящи артисти, куратори, урбанисти, дизайнери, изследователи и организации, както и да сътрудничим при разработването на художествени проекти, модериране на интерсекторни и интердисциплинарни процеси, създаване на дискусионни материали.

Инициатор

Виктория Драганова

Фондация “Син куб”

Eкип

Виктория Драганова – ръководител

Галена Сърдъмова – координатор (2021/2022)

Росена Иванова – координатор (2021)

Жени Дечева – координатор (2022 – )

Виктория Стайкова – графичен дизайн

Парнтьорски организации, ментори и приятели

Swimming Pool

Know-how show-how (Филип Бояджиев, Ивелина Гаджева, Дима Стефанова )

Топлоцентрала / TOPLOCENTRALA

Сдружение “Фабрика за идеи”

POSTA

Фондация “Изкуство, дела и документи”

Съпромат / Sapromat

Десислава Димова

Иван Бонев

Андреа Попйорданова

Слава Савова

Вера Млечевска

Бояна Джикова

Емануеле Гуиди

Валентинас Климашаускас

Виктория Стайкова

Финансиращи програми и институции

Национален фонд “Култура”